Wie is Sanne Oomen?

Sanne-Oomen-portret-2014Het ligt voor de hand om hier allerhande aangeleerde ‘kundes’ en de daarbij behorende bewijsvoering op te sommen, maar is dat meer het antwoord op ‘Wat is Sanne Oomen’.
Best relevant als je jezelf wilt verkopen, maar laat ik beginnen met die ‘WIE’.

Ik ben geboren in 1980 in Laren in een groot familiehuis, waar wij met opa, oma, tante en het gezin woonden. Dit was het eerste van een reeks fijne & bijzondere huizen waar ik in mijn leven gewoond heb. Oog voor bijzondere gebouwen werd er dan ook met de paplepel ingegoten. Verder ben ik ‘het product’ van een (tropen)arts en een kunstenares. Het analytische van mijn vader en een kleurrijke scheut creativiteit van mijn moeder. Het was dan ook niet raar dat ik als dertienjarige op vakantie in Florence al besloot om architect te worden.

Ik ben sportief, al beperkt zich dat nu vooral tot oefeningen op de evenwichtsbalk: Kunstig de balans zoeken tussen fulltime ondernemer en fulltime moeder, want beide kunnen niet in deeltijd. Maar als er de tijd is ben ik aan het ‘zijn’  in het bos, zit ik op een racefiets, lig ik op een yoga mat, of ben ik ergens inspiratie aan het opdoen. (daarvoor ga ik ook graag op reis, al is dat nu, met kleine kinderen, even wat minder).

Of ben ik aan het beeldhouwen. Want dat is toch echt een tweede passie, vol kruisbestuivingen met die andere, de architectuur. Sculpturaal, uit het niets iets ruimtelijks scheppen, met mijn blote handen.

Wat kan ik nog meer kwijt over mezelf? Ik heb zelden het hoogste woord, maar daardoor wel hele goede oren. Ik heb het geluk dat ik mijn eigen duurzame droomhuis al gebouwd heb, wat mij heel veel kennis heeft opgeleverd die goed van pas komt bij het realiseren van de dromen van anderen. Ik kan mij heel goed verplaatsen in andere opdrachtgevers, wat samen met luistervaardigheid tot de aanbeveling strekt.

Al deze ingrediënten zorgen ervoor dat ik met liefde voor detail & ambacht, humor, bijzonder materiaalgebruik en een vanzelfsprekende groene insteek inspirerende woon – en werkomgevingen wil creëren waar mensen zich thuis voelen.

Voor wie nog iets meer van mijn vakinhoudelijke achtergrond wil weten, staat hieronder een klein resumé, maar ik verwijs hier ook graag naar mijn portfolio of linkedin-profiel.

2014
Einde van denieuwegeneratie architecten, start van Oomen Ontwerpt.

2008
Founding partner van denieuwegeneratie architecten samen met Thomas Dieben en Oscar Vos. Ontwierp en bouwde met hen (en mijn man) ons huis ‘Dutch Mountain’ en werkte o.a. aan de renovatie van De Kleine Komedie, het verbouwen van het Amsterdamse Popinstituut tot Kunstcentrum De Appel, Een nieuw theater en entree voor Singer Laren en diverse woonhuizen. Zie portfolio onder het kopje ‘Wat?’.

2005
Junior architect bij Merkx+Girod. Ik werkte o.a. mee aan de renovatie, nieuwbouw & interieur van de Raad van State, diverse TUI winkels en het Textiellab van het Textielmuseum in Tilburg. Zie ook de website van Merkx+Girod.
In 2003 liep ik overigens al stage bij M+G en werkte er daarna parttime t/m mijn afstuderen.

2005
In dat jaar ben ik met eervolle vermelding afgestudeerd aan de faculteit Bouwkunde van de TU Delft (richting R-MIT: Restoration – Modification, Intervention, Transformation) met een herontwerp voor Radio Kootwijk als buitenplaats van het Kröller-Müller en de Rijksakademie voor Beeldende Kunsten.

2002
Ik studeerde een jaar met een Erasmusbeurs in Venetië aan het Istituto Universitario di Architettura (IUAV) en de Venice International University. Ik leerde Italiaans en woonde op het eiland in het centrum waar ik mij waande in vroegere tijden.

2001
Ik volgde een restauratietraining van drie weken bij het Nederlands Instituut in Rome.

1998
Start studie Bouwkunde in Delft.

1992
Gemeentelijk Gymnasium Hilversum.

1980
Geboren in Laren.